Helmivaara

ETUSIVU       •       ORIT       •       TAMMAT       •       KASVATUS


In Memories - Damn Yenare

KRJ-I

02.08.2005 - 12.06.2018

   

Nimi Damn Yenare "Joona" Rekisterinumero VH01-043-1928
Rotu, sukupuoli ruotsalainen puoliverinen, ori Väri ruunikko (Ee/Aa)
Syntynyt, ikä 02.08.2005 Ruotsi Säkäkorkeus 166cm
Omistaja Mitchie, VRL-01975 Kasvattaja Clarissa Johnson, evm
Painotus kouluratsastus Koulutustaso Grand Prix

25.08.2014 palkittu KRJ-I -palkinnolla
25 (8+9+8) - 40 - 20 - 10 - 8 = 103 p.

Ulkopuolisen silmissä Joona näyttää lähestulkoon aina moitteettomasti käyttäytyvältä oriilta, jolle ei mikään haaste tuota ongelmia. Valitettavasti Joona ei niin täydellinen ole, vaikka sen omistaja kuinka koittaa itselleen uskotella. Joona kyllä käyttäytyy nätisti ja on maailman ihanin hevonen - kun sille päälle sattuu. Luonnetta ei oriista puutu, mikä on toki hyvä asia, eihän parhaat kilpahevoset mitään vässyköitä ja automaatteja ole.

Joonan hoitamisen voi uskoa vaikka lapselle, tietenkin valvotusti. Rauhallisesti paikallaan jököttävä ori suorastaan rakastaa harjaamista, paijaamista ja kaikkea huomiota. Pää Joonalla on tosin hyvin herkkä, eikä ori anna sitä putsattavaksi kenelle tahansa. Toisinaan Joona on melko kenkku, hihaa on hauska repiä ja harjapakki on mukava kumota maahan niin että varmasti kaikki leviää täysin ympäriinsä. Varusteet Joonan päälle saa ilman minkään näköistä protestia, ja jos jotain ilmenee on se selvä merkki että kaikki ei ole herkän miehemme selässä kunnossa. Talutus vaatii toisinaan hieman järeämmät keinot, sillä pelkkä riimu ja perusnaru eivät estä tätä oria alkuunkaan jos se päättää pistää ranttaliksi. Ketjunaru suussa tai suitset ovat välttämättömyys taluttaessa, varsinkin jos paikalla on tammoja. Kotioloissa oriin saa kumminkin tarhattua ongelmitta pelkällä riimulla ja narulla.

Joona tulee hienosta koulusuvusta, joten luonnollisesti kouluratsastus on sen juttu. Herkkä ja näyttävä ratsu, joka rakastaa näyttää itsestään parhaat puolet. Joona ei kumminkaan ole mikään helppo ratsastettava vaan ratsastajan tarvitsee olla hommassa mukana 110%:sti kokoajan. Joona on toisinaan erittäin reaktiivinen ratsu, ja sen energian kanavointi oikeisiin asioihin saattaa joskus tuottaa ongelmia. Taitava ratsastaja osaa kumminkin esittää oriin niin, että paketti pysyy nätisti kasassa ja Joonan energia näkyy ulos vain ja täysin positiivisessa valossa. Herkkä avuille ja vaatii tasaisen ratsastajan, joka osaa huolehtia apujensa käytöstä, sillä Joona vetää palkokasvit hengityselimiin herkästi epäselvistä tai ristiriitaisista avuista. Joona yrittää aina parhaansa, vaikkei se aina selästä tunnukkaan siltä. Kouluhevosena Joonan kanssa ei paljoa ole esteisiin kiinnitetty huomiota, mutta tietenkin perustreeniin on kuulunut puomit ja kavaletit jumppamielessä. Pienet esteet sujuvat oriilta nätisti, mutta vähän isommille mentäessä Joona ei oikein tiedä miten jalkojen kuuluisi mennä. Vaihtelun vuoksi on tietenkin mukava aina sillointällöin muutama este ylittää. Maasto on kumminkin se ykkösjuttu kun haetaan vaihtelua kouluratoihin. Reippaasti ja valppaasti maastoileva jätkä tykkäisi vain ottaa rennosti ja jolkotella menemään, erityisesti laukkasuorilla Joonasta huokuu riemu.

Kisapaikalla Joona on oikea show-mies, joka tarkkailee ympäristöään valppaana ja näyttää komean ulkomuotonsa varmasti kaikille. Joskus jopa tuntuu, että Joona kasvaa kisapaikalla heti ainakin kolme senttiä korkeutta. Ratsastettavuus kisapaikalla ei juurikaan eroa kotioloista, vaan Joonan kanssa saa kokoajan olla tarkkana apujen kanssa ja muutenkin.i. Jordgubb
ruotsalainen puoliverinen, musta, 168cm
ii. Jonathon
ruotsalainen puoliverinen, musta, 170cm
iii. Joachim
ruotsalainen puoliverinen, musta, 172cm
iie. Princess Elysee
ruotsalainen puoliverinen, tummanruunikko, 167cm
ie. Åsa-Maria DD
ruotsalainen puoliverinen, rautias, 164cm
iei. Cintelanio
hannoverinhevonen, rautias, 168cm
iee. Fina Eleanore
hannoverinhevonen, musta, 162cm
e. Daf Esmena
hannoverinhevonen, ruunikko, 166cm
ei. Fesber
hannoverinhevonen, rautias, 169cm
eii. Dolskolicco
hannoverinhevonen, mustankimo, 173cm
eie. Safairy
hannoverinhevonen, punarautias, 166cm
ee. Deserten
hannoverinhevonen, ruunikonkimo, 165cm
eei. Desert Run
hannoverinhevonen, tummanruunikko, 169cm
eee. Diamonds
hannoverinhevonen, rautiaankimo, 165cm

Joonan isä Jordgubb on komea musta 168cm korkea kouluhevosorii, joka on Ruotsissa saavuttanut lähes kaiken, mitä kouluhevonen voi saavuttaa. GP-tasolla menestyksekkäästi kilpaileva orii on ollut erittäin haluttu jalostusori, jopa niin suosittu että morsioiksi on hyväksytty vain laatutammoja - joko kilpailusuoritusten tai sukunsa puolesta. Musta unelmaorii on luonteeltaan hieman hankala, mutta ei liiakseen. Erittäin näyttävät liikkeet ja kiiltävä - siniseen taittava - musta karva hurmaavat jokaisen takuuvarmasti.

Jonathon, Joonan isän isä, on myöskin Jordgubbin tapaan komea musta ori. Iso ja näyttävä ori tanssii koulukentillä GP-tasolla kevyesti. Jonathon hyppää kouluhevoseksi hyvin, mutta leipätyönsä Jonathon on tehnyt täysin kouluhevosena. Jonathonin isä, eli Joonan isän isän isä, Joachim on myös erittäin komea musta ori, jolta kokoa ja näköä ei puutu. Ryhdikäs Joachim on Ruotsissa arvostettu ori, sillä se saavutti jo nuorena paljon. Myöhemmin ori myytiin kuusinumeroisella summalla Saksaa, jossa se toimi täysin jalostusorina. Joonan isän isän emä Princess Elysee on pippurinen tumma tamma. Tammaksi kohtuu menestyksekäs, mutta ikävästi jo nuorena loukkaantunut tamma. Suvultaan eliittiä ja erittäin hyvä emätamma, joka on saattanut maailmaan kuusi toinen toistaan hienompaa kouluvarsaa.

Kuvankaunis rautias ruotsalainen tamma Åsa-Maria DD ei ihan GP-tasolle liikkeidensä puolesta yllä, mutta sitäkin kauniimpi ja hyväluontoisempi tamma kyseessä. Neljä korkeaa sukkaa ja pieni tähti päässä lisättynä mahdottoman kilttiin luonteeseen tekevät tammasta ihanan kokonaisuuden. Åsa-Maria DD on kilpaillut pääasiassa hyvin menestyen Vaativa A-tasolla, mutta muutama startti löytyy myös Intermediaire-luokista, joissa tamma ei ole ihan sijoille asti päässyt. Cintelanio, Joonan isän emän isä, ei rakenteeltaan ole ehkä mikään komein ja näyttävin, mutta suoritukset puhuvat puolestaan tämän herrasmiehen kohdalla. Åsa-Maria DD on Fina Eleanoren viimeinen jälkeläinen. Laatusukuinen tamma eli koko elämänsä suuressa ja arvostetussa Ruotsalaisessa siittolassa, eikä koskaan kilparadoille päätynyt.

Joonan emä Daf Esmena on saksalaissyntyinen hieno kouluhevostamma. Liikettä tammalta löytyy, vaikka se onkin kouluhevoseksi aavistuksen pieni, se liikkuu kuin isompikin hevonen. Esmena on kilpaillut aina GP-tasolle asti, muutamia kertoja sijoittuen. Tähtipää on luonteltaan varsin kiltti ja fiksu tamma, jolta löytyy kumminkin sitä tiettyä kilpahevosen luonnetta. Tunnettu tamma niin Saksan kuin Ruotsinkin kouluratsastuspiireissä. Periyttää hienoja liikkeitään ja hyviä jalka-asentojaan.

Esmena on perinyt hienot liikkeensä isältään Fesberiltä. Fesberillä on erittäin isot ja näyttävät liikkeet, joita vielä korostavat neljä korkeaa sukkaa. Fesber ei koskaan päässyt todistamaan todellista osaamistaan, sillä oriilta meni vasemman etujalan jänne keväisellä maastolenkillä. Vaativaa A:ta kilpaillut orii keskesi kumminkin vakuuttamaan sen verran että se siirrettiin toipumisen jälkeen siitoskäyttöön - ja se kannatti - Fesber on periyttänyt liikkeitään vahvasti. Joonan emän isän isä Dolskolicco on vahvaliikkeinen suuri orii, joka on vaikuttava näky isoine liikkeineen. Valkoinen saturatsu on pistänyt monet tädit huokailemaan ihastuksissaan ja haaveilemaaan omasta Dolskoliccolaisesta. Joonan emän isän emä Safairy, pikkuinen punarautias pirulainen. Kevytrakenteinen tamma on oikea monitoimihevonen. Tamma menestyi kilpaurallaan kohtuullisen hyvin ja siirtyikin jalostukseen. Siitostamman arjen keskellä tamma toimii myös terapiaratsuna kaikille vauvasta vaariin.

Joonan emän emä Deserten on temperamenttinen tamma, josta huomaa estehevosen sukujuuret. Tamma on kumminkin perinyt isältään hienot kouluhevosen liikkeet, joita on monet alan huippuammattilaiset kehuneet. Deserten toimi koko kilpailu-uransa saman ratsastajan kilparatsuna ja nykypäivänä viettää lokoisia siitostamman eläkepäiviä synnyintilallaan. Desert Run on rauhallinen ja hyvän työmoraalin omaava kouluorii. Erinomaiset liikkeet, sekä näyttävä rakenne. Sopivan menestyksekäs, vaikkei kumminkaan mikään suurenkansan ihannoima superori. Diamonds taasen varsin kaunis neiti. Joonan suvun mustalammas, sillä Diamonds on enemmänkin estehevonen. Tulinen ja vaikea luonteeltaan. Koulukin tammalta onnistuu ihan mukavasti, mutta ei niinkään näyttävästi ja vaativammat temput eivät ollenkaan onnistu. Tamman omistajan tytär halusi kumminkin tammasta itselleen kouluhevosen, joten Diamondsin kohdalla otettiin riski ja se astutettiin hyvällä kouluoriilla, meni syteen tai saveen.


Damn Yenare on tarjolla jalostukseen ulkopuolisille tammoille. Ori ottaa vastaan puoliveritammoja, sekä ratsuponijalostukseen hyväksyttyjä tammoja. Ota yhteyttä sähköpostilla helmivaaran@gmail.com, mikäli olet kiinnostunut oriista.

13.10.2006 rp o. Radical Yowai e. Divine Insanity (nf)   omistaja kioko, talli
12.12.2009 rp t. Dawn Yowai e. Herablassend XX (50% rp)   omistaja Mitchie, Helmivaara
01.09.2010 fwb o. Juliet' Heromancer e. Scratchy Damsel (holst)   omistaja Mitchie, Helmivaara
13.02.2013 rp t. Dariana Flux e. Eleven Dreams (nf)   omistaja Mitchie, Helmivaara
03.09.2013 wpb o. Damian Gem e. De Linnea (wB)   omistaja Mitchie, Helmivaara

23.05.2009 Kilpailukeskus Stewar (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediate I 7/50
19.05.2009 Kilpailukeskus Stewart (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediate I 7/50
19.05.2009 Barrier Stall (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 1/30
18.05.2009 Barrier Stall (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 3/30
06.05.2009 Mix Dressage (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 2/40
05.05.2009 Mix Dressage (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 2/40
27.04.2009 Calmosh Dressage (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 4/40
21.04.2009 Mix Dressage (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 3/70
19.04.2009 D'Aum (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 5/40
19.04.2009 D'Aum (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 4/40
19.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 4/40
18.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire II 2/40
17.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire I 6/40
16.04.2009 Hamilton (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/50
16.04.2009 Rowland Trakehners (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 3/50
16.04.2009 Rowland Trakehners (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix Kür 10/50
15.04.2009 Hamilton (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 5/50
15.04.2009 Tropica (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 4/40
15.04.2009 Gotham Warmbloods (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire I 7/80
15.04.2009 Gotham Warmbloods (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire I 7/80
14.04.2009 Rowland Trakehners (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 1/50
13.04.2009 Rowland Trakehners (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix Kür 4/50
13.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire I 2/40
13.04.2009 Gotham Warmbloods (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 7/80
13.04.2009 Devilish Dressagemasters (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 2/30
12.04.2009 Rowland Trakehners (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/50
12.04.2009 Rowland Trakehners (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 3/50
12.04.2009 Rowland Trakehners (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix Kür 3/50
12.04.2009 Devilish Dressagemasters (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 3/30
12.04.2009 Devilish Dressagemasters (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 4/30
12.04.2009 Tropica (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 5/40
11.04.2009 Roxbury (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 3/40
10.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire II 6/40
10.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 2/40
09.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire I 5/40
09.04.2009 Roxbury (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/40
09.04.2009 Roxbury (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 5/40
09.04.2009 Stonegarden (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Prix St. Georges 4/40
09.04.2009 Tropica (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 3/40
08.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa A 2/40
08.04.2009 Pohjanoteeraus (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire I 2/40
08.04.2009 Gotham Warmbloods (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire II 1/80
08.04.2009 Roxbury (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/40
08.04.2009 Stonegarden (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/40
07.04.2009 Roxbury (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/40
07.04.2009 Roxbury (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 1/40
03.04.2009 Roxbury (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/40
02.04.2009 Roxbury (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/40
01.04.2009 Etulinjan Suomenratsut (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa A 6/40
31.03.2009 Zurück (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 6/50
30.03.2009 Zurück (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 7/50
29.03.2009 Zurück (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Grand Prix 4/50
23.04.2007 Deliberate Stud (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus helppo A 4/35
20.04.2007 Cayone (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa B 4/26
05.04.2007 Deliberate Stud (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa B 1/47
01.04.2007 Unpolished diamond (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa B 4/17
01.04.2007 Unpolished diamond (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa A 2/18
17.02.2007 Ratsutalli Abetal (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaaiva B 5/50
15.02.2007 Dimmalimm (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaaiva B 8/81
31.01.2007 Hoarfrost (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus Intermediaire I 4/48
29.01.2007 Isleen (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa B 2/40
29.01.2007 Isleen (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa A 6/40
28.01.2007 Yave (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa B 1/40
28.01.2007 Yave (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa A 6/40
12.01.2007 Nerian (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa A 6/94
01.01.2007 FSRa (tulosarkisto) KRJ kouluratsastus vaativa A 9/12711.07.2006 KK Icaros NJ näyttelyt puoliveriorit LKV2/14 irtosert, js päätuom. Eija P.
10.07.2006 Soviiri NJ näyttelyt muut hevosorit LKV1/15 irtosert, js päätuom. Eija P.
07.07.2006 Gelb NJ näyttelyt muut PV orit LKV2/14 irtosert, js päätuom. Eija P.19.05.2009 Cheritable (VRL) VNT näyttelyt hevosorit BIS Kya VRL-00742
19.05.2009 Rowland Trakehners (VRL) VNT näyttelyt 13-20 vuotiaat puoliverioriit BIC Maria S. VRL-00031


28.02.2014 Marabu MSY match show hevosoriit PUN1 BIS1 VRL-12684 Maltsu
10.03.2014 Micram MSY match show Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla PUN1 BIS2 Elisa / BIS Isis
25.03.2014 Micram MSY match show Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla PUN2 Jannica
18.04.2014 Micram MSY match show Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla PUN Taru Koivula
25.04.2014 Micram MSY match show Hevosorit ja -ruunat rakennekuvilla PUN Miltsu
29.12.2009 Jolene, villit näyttelyt: puoliverirodut - 1/12
"Pitkä, lihaksikas, kaarevahko kaula. Vinot, hyväasentoiset lavat ja vahva rynnäs. Suora selkä, viistot lautaset. Vahvat jalat, erinomaiset nivelet. Kaunis väritys, karva kiiltävä. Kaviot kovat ja kestävät. Oikein hyvä sukupuolileima, lihaksikas, näyttävä kokonaisuus. Erittäin hieno!"
01. sija sin.valk. "luokkavoittaja 2009"-loimi ja ruusuke, ruusukimppu, 4000v€

28.02.2014 Adina, villit oripäivät: isot hevosorit - AD III
9-8-0-10-10 = 37p
rakenne - luonne - isän ja emän saavutukset - jälkeläiset - kisatulokset


25.08.2014, KRJ:n laatuarvostelu
Aamu valkeni sateisena ja synkkänä. Ehdin jo manata kaiken tämän päivän osalta, mutta kaikesta huolimatta pakkasimme Pasin ja Joonatanin kanssa Joonan koppiin ja matka jatkui kohti kouluratsastuksen laatuarvostelutilaisuutta. Paikanpäällä kaikki sujui suhteellisen hyvin. Joona käyttäytyi mallikkaasti, Joonatan esitti oriin näyttävästi ja tunnelma oli loistava. Palkintojen julkistuksessa tulikin eteen niin suuri ylläri, ettei allekirjoittaneen silmäkulmat välttämättä ihan kuivana pysyneet.. Kolmosta lähdettiin hakemaan ja kakkosta salaa vähän toivottiin, mutta että ykköspalkinto! Monta vuotta tehty hyvää työtä oriin kanssa ja tämä on kyllä paras mahdollinen palkinto siitä. Joona jatkaa elämäänsä tyytyväisenä kilpailueläkkeellään ja ottaa tammoja vastaan oikein mielellään ;)

16.08.2014, Mukavan viileä päivä houkutteli lähtemään maastoreissulle Joonan kanssa. En edes muista koska olisin viimeksi kerennyt viemään herraa tuulettumaan kenttää pidemmälle. Alkulenkki sujui oikein rattoisasti molempien katsellessa maisemia rennon verkkaasti kävellessä. Vaikka Joona ei ole pitkään aikaan maastoon päässyt se alkoi jo hyvän matkaa ennen tuttua laukkapätkää puhisemaan innoissaan. Ensin pyysin ravia ja Joona ravasikin oikein mukavassa tahdissa odotellen kärsivällisesti koska saa vaihtaa taas vaihdetta. Tällä kertaa en päästänyt oria laukkaamaan tiellä, vaan ohjasin oriin juuri puidulle naapurin pellolle, jossa se saikin sitten laukata sydämensä kyllyydestä. Muutamat pukitkin kaveri heitti intoa puhkuen, hyvä että selässä pysyin! Laukkailun jälkeen otimme pellolla muutamat koululiikkeet ravissa. Kotio käveltiin hyvin tyytyväisin mielin ja Joonasta puhkui ilo ja tyytyväisyys. Voi kunpa muistaisi useamminkin tätä hevosta viedä kunnolla irroittelemaan.

01.02.2013, Mamman kulta tuli takaisin Suomeen! Kauan ollaankin oltu tämän ihanan oriin kanssa erossa, mutta mitäpä sitä ei rakkaansa eteen sitten tekisi. Joona on asunut nyt jonkinaikaa Ruotsissa kasvattajallaan, kotiseuduillaan ja toiminut sielä siitosoriin virassa. Kasvattaja on ollut erittäin tyytyväinen Joonan suorituksiin Suomessa ja kehui muutenkin oriin loistavaa käytöstä ja koulutusta. Tammoja Joona on tavannut tasaisin väliajoin ja muuten onkin poika saanut laiskotella ja toimia kasvattajansa tyttären opetusmestarina. Joona on jättänyt muutamia erittäin näyttäviä kouluhevosen alkuja, joilta odotetaan vielä paljon. Kotosuomessa Joonan kanssa on tavoitteena viettää leppoisia eläkepäiviä, ehkä ilmoittaudutaan vielä muutamaan kilpailuun, mutta pääasiassa laukkaillaan ja fiilistellään pellolla ja järvenrannalla maisemia tutkien. Myös muutaman varsan Joona varmasti vielä vanhoilla päivillään tulee saamaan.

02.01.2010, Joona matkasi tänään Ruotsiin kasvattajalleen. Oriin on tarkoitus viettää muutama vuosi kasvattajansa luona kiertäen Ruotsin puolella kilpailuja kasvattajan tyttären kanssa. Kasvattaja tahtoo Joonasta myös itselleen jälkikasvua ja olemme sopineet muutamasta astutuksestakin Ruotsin vierailun aikana. Joonan paluusta Suomeen ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta ei mies sinne lopullisesti ole jäämässä. Toivottakaamme onnea ja menestystä Joonalle ja muulle porukalle!

06.06.2009, Joonan kilpailu-ura alkaa olla jo melkolailla purkissa ja ori saa alkaa elämään leppoisammin. KRJ:n alaisista koulukilpailuista on kertynyt 66 sijoitusta, joten eiköhän oriin työ täyspäiväisenä kouluhevosena ole jo tehty. Myöhemmin tähdätään vielä uudemman kerran laatuarvosteluun.

13.05.2009, Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu, joka päätyi valitettavasti hylkäykseen sivujen toimimattomuuden vuoksi.

03.04.2009, Joonalla alkaa pikkuhiljaa olemaan kilpailu-ura plakkarissa. Orii on tehnyt hienoa työtä aina Grand Prix -luokissa asti ja mikä parasta, se on pysynyt terveenä koko ajan. Tänäänkin kävimme hakemassa hienon kuutossijan Roxburyn koulukisoissa uokasta GP. Joona oli alkuradasta hieman jähmeä, mutta skarppasi nopeasti kun pyysin nätisti oria ottamaan vähän rennommin. Loppurata sujui kuin tanssi ja olin erittäin yllättynyt sijoituksestamme, vaikka alkurata menikin melko kehnosti.

11.11.2007, Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu, joka päätyi valitettavasti hylkäykseen sivujen toimimattomuuden vuoksi.

11.06.2006, Komea nuori orii pärskähteli tyytyväisenoloisena kentällä suorittaessaan täydellisesssä tasapainossa helppoja tehtäviä. Olin aivan haltioissani katsellessani tuota ruunikkoa komistusta. Hetken päästä mies ja ori tulivat luonkseni ja pääsin itse kokeilemaan miltä hevonen tuntui. Heti selkään päästyäni tiesin, että se on tässä! Muodon vuoksi kumminkin ratsastin oriilla muutamia kierroksia testaillen, miten se reagoi mihinkin apuun. Leveästi hymyillen totesin myyjälle että kaupat tehdään. Ja näin Joona matkasi mukanani Ruotsista Suomeen.


14.06.2013 kouluvalmennus, valmentajana Janni
Mitchie lämmitteli hienoa oriaan jo saapuessani maneesille. Hetken katselin ratsukon yhteistyötä ja Mitchien päästäessä Joonan kävelemään vapain ohjin kyselin muutamia perusasioita hänestä, Joonasta ja yleisesti heistä ratsukkona. Hetken rupattelun jälkeen aloimme töihin ja ensimmäiseksi pyysin yksinkertaisesti vain kaikkia askellajeja isolla kahdeksikolla. Joona liikkui hieman tahmeasti ja varsinkin laukassa tuli hetkittäin tahtirikkoja alkuun. Pyysin Mitchietä ratsastamaan reippaasti eteen ja pian ori alkoikin vertymään oikein kunnolla. Kahdeksikon jälkeen otettiin lävistäjällä avoja ja sulkuja kaikissa askellajeissa vuorotellen, sekä siirtymisiä taivutusten aikana. Ratsukko suoriutui tehtävästä kevyesti, enkä voinut kuin ihailla ja hieman huomautella välissä skarppaamaan eteenratsastuksen kanssa. Ratsukolle tehtävät olivat helppoja ja tarkoitus olikin vain hioa perusasioita jo eläköityneen orin kanssa. Lopuksi myös kahdeksikkoa kaikissa askellajeissa ja tämän jälkeen loppukäynnit. Minulle jäi oikein hyvä vaikutelma ratsukon työskentelystä ja vaikka Joona onkin jo melko iäkäs konkari ja raskaan kouluhevosen uran tehnyt, sen olemus oli kuin nuoremmankin kilpahevosen.

10.08.2013 kouluvalmennus, valmentajana Minna F.
Kokeneelle kilpahevoselle ei tuottanut ongelmia suoriutua helpon valmennukseni tehtävistä. Joona ja Mitchie saivat yhteistyönsä näyttämään erittäin vaivattomalta, kauniilta ja harmooniselta. Tehtävinä oli monipuolisesti kaikenlaista. Siirtymiset ja kaarevat urat sujuivat loistavasti, myös väistöt olivat kauniita. Valmennuksen ajan lähinnä huomauttelin pienistä asioista ja ohjasin mitä tehtäsiin seuraavaksi. Lopussa totesin ratsukolle, että taisin tulla valmentamaan itselleni turhan vaativan tason ratsukkoa, mutta Miitchie vain naurahti, että mukava välillä päästä helpollakin. 
kuvat © Klosterhof Medingen
virtuaalihevonen
Ulkoasu © VRL-01975
virtuaalitalli / a sim-game stable