Helmivaara

ETUSIVU       •       ORIT       •       TAMMAT       •       KASVATUS


Cloud Valencia

KRJ-II

 
     
Nimi Cloud Valencia "Cia" Rekisterinumero VH11-023-0049
Rotu, sukupuoli welsh part bred 50%, tamma Väri ruunikonkimo (Ee, Aa, Gg)
Syntynyt, ikä 23.01.2011 Suomi, 27v Säkäkorkeus 145cm
Omistaja Mitchie, VRL-01975 Kasvattaja Lig, Pilvivaara
Painotus kouluratsastus Koulutustaso ko helppo A, re 90cm
20.09.2014 palkittu KRJ-II -palkinnolla
13 (4+5+4) - 40 - 22 - 10 - 8 = 93p.
Kilpailukalenteri
Päiväkirja
RHLA

Cia on mukava sekoitus emäänsä ja isäänsä - emän puolelta tuleva kiltteys ja rauhallisuus maustettuna pienellä ilkikurisuudella isänpuolelta tuo Cian luonteeseen mukavasti särmää. Perusluonteeltaan Cia on kiltti ja fiksu tamma, mutta ensikertaa kun tamman kohtaat saattaa mieleesi jäädä vain nyrpeä kenkkuileva ponitamma, jolle ei kelpaa yhtään mikään. Tutustuttuasi tammaan paremmin huomaat, ettei se mikään ihmissyöjä olekaan, vaan mukava, herkkä ja fiksu tamma, jonka kanssa on helppo työskennellä niin maasta kuin ratsainkin. Kaikenkaikkiaan Cia on ihana ja luotettava sydämenvaltaaja.

Hoidettavana Cia on oikea herran enkeli kun tutustumaan pääset. Tamman kanssa voi turvallisesti touhuta kaikki vauvasta vaariin. Kiltisti paikalla seisten tamma nauttii harjaamisesta ja kaikesta muusta huomiosta, mitä sille suodaan. Cialle voi ongelmitta tarjota herkkuja kädestä, sillä tammalta löytyy käytöstavat eikä se herkkuja kerjää turhanpäiten. Herttainen tamma kaikinpuolin, vaikka osaa toisinaan kiukutellakkin, muttei siitä huolimatta ole mitenkään pahansuopa.

Ratsuna Cia on reipas, herkkä ja luotettava. Kouluratojen kevyesti liitelevä kaunotar ja esteratojen ponnekas menijä. Tamma rakastaa kaikkea tekemistä, kouluradoilla liitelee lennokkaasti ja esteradoilla hyppää varmasti ja innolla. Herkkä avuille, muttei liian herkkis - kestää hieman suurempaakin painetta, mutta tamma kun on niin liika on liikaa ja pukkiakin saattaa lentää tarpeen tullen, mikäli Cia on sitä mieltä, että pärjäisi vallan mainiosti ilman ratsastajan apuja. Maastossa rohkea luottoponi, jonka kanssa voi lähteä arempikin ratastaja maastoilemaan ilman pelkoa mistään. Jos tamma pelästyy, se lähinnä pysähtyy katsomaan pienen hätkähdyksen kera, muttei koskaan lähde käsistä tai pöllöile muutenkaan. Pääasiassa siis tamman kanssa pärjää varmasti kaikki tasoon katsomatta, mutta jos haluaa esille sen parhaimman puolen - vaatii se jo vähän muutakin kuin matkustelua rennosti ohjaillen.

Kilpailupaikat ovat Cialle aina yhtä jänniä. Tamma ei itse suorituksessa jännitä juuri koskaan tai mitään, mutta muu toiminta saa Cian käymään vähän kierroksilla. Kunhan neidin kanssa vain selvitään verryttelyalueelle ilman suurempaa häsläystä niin kaikki on hyvin. Verryttely sujuu useinmiten ongelmitta ja tamma keskittyy tekemäänsä. Radalla Cia antaa aina parhaansa, liikkuu rauhassa mutta energisesti ja ottaa ratsastajan avut vastaan kiukuttelematta. Tamma rakastaa yleisöä ja näyttäytyy aina erinomaisesti liikkuen.


i. Aquired Assets VH06-076-6867
belgialainen puoliverinen, ruunikonkimo, 162cm
KRJ-I, YLA1, KRL-III, KTK-III
ii. Good Asset
belgialainen puoliverinen, kimo, 167cm
iii. Tobe's Furcula
belgialainen puoliverinen, kimo, 172cm
iie. Mikie's Jaimie Dee
belgialainen puoliverinen, kimo, 166cm
ie. Tobe's Easter Parade
belgialainen puoliverinen, ruunikko, 155cm
iei. Master Delight
belgialainen puoliverinen, punaruunikko, 165cm
iee. Foxy Lady
belgialainen puoliverinen, mustankimo, 163cm
e. Valentiina VH06-022-8986
welsh B, kimo, 127cm
ei. Truffel
welsh B, kimo, 136cm
eii. Woody
welsh B
eie. Theresia
welsh B, kimo, 128cm
ee. Amiral
welsh B, ruunikko, 133cm
eei. Octavia
welsh B
eee. Empire
welsh B

Cian isä Aquired Assets on komea kimo belgianpuoliveriorii, joka painottuu kouluratsastukseen, jossa on menestynyt hyvin Grand Prix -tasolle asti. Aquired Assets on palkittu kolmospalkinnolla niin Kouluratsujen laatuarvostelussa ja Yleislaatuarvostelussa, ja ykköspalkinnolla Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa. Orii on luonteeltaan melko ilkikurinen, muttei mitenkään pahantahtoinen vaan ennemminkin aiheuttaa pienillä asioilla jäynää hoitajalleen ja ratsastajalleen. Oriin isä Good Assets on periyttänyt sosiaalista, nöyrää ja kilttiä luonnetta. Näyttäväliikkeinen orii on loistava kouluratsu. Aquired Assetsin emä Tobe's Easter Parade on periyttänyt pienen kokonsa lisäksi kauniita liikkeitä, jotka tältä 155cm korkealta tammalta itseltäänkin löytyy.

Cian emä Valentiina on pieni ja kiltti esteratsastukseen painottuva, kaunis kimo welshponitamma. Tamma on kilpaillut jonkinverran koulu- ja esteratsastuksessa keräten muutamia sijoituksiakin. Pirteä ponitamma on aivan loistava monitoimiponi, joka soveltuun kaikentasoisille ratsastajille. Valentiinan isä Truffel on komea herrasmiesorii, jolta Valentiina on perinyt kauniin kimon värityksen. Truffel itse on melko hyvin kilpakentilläkin menestynyt kouluponi. Valentiinan emä Amiral on oikea pikkutyttöjen unelmaponi, eihän kukaan nyt voi tätä suloista ruunikkoa tammaa vastustaa. Kiltti ponitamma, jonka kanssa on kilpailtu niin koulu- kuin esteratsastuksessakin.

04.04.2013 wpb t. Vanilla Flux i. Master Rox X (ish)   omistaja Mitchie, Helmivaara
03.02.2014 wpb t. Vanda Gem i. Damian Gem (wpb)   omistaja kioko


virtuaalihevonen / a sim-game horse
Ulkoasu © VRL-01975
virtuaalitalli / a sim-game stable